Rapunzel GerbiiliMix 1kg
Rapunzel GerbiiliMix 1kg

Rapunzel GerbiiliMix 1kg

Rapunzel
4,40 €
Sisältää alv. 14.00 %
Tämä on esittelytuote.

Kotimaisen jyrsijäkasvattajan kehittämä seos on suunniteltu tarkasti gerbiilien luontaista ravintoa seuraillen. 

Seoksessa on mukana monipuolisesti siemeniä, sekä riittävästi eläinperäistä proteiinia. 

Etenkin useiden kasvattajien käyttämä GerbiiliMix tai GerbiiliMix pelletitön ovat olleet jo vuosia Rapunzelin valikoimassa. 

Lisäksi seosta on muokattu ajan saatossa niin, että siihen on jäänyt vain maistuvimmat ainesosat, jotta eläimet käyttävät seoksen mahdollisimman hyvin hyödykseen.

Seoksiin ei ole lisätty turhia lisä- tai säilöntäaineita ja siksi ruoassa on yleensä vain 1-2 kuukautta parasta ennen päiväykseen. 

Siksi kannattaa aina tilata vain kuukauden tai parin tarpeisiin. Esimerkiksi kahdelle gerbiilille riittää hyvin kilo tai enintään kaksi kerrallaan.
Kuiva-aineena ruoka ei luonnollisesti ole heti pilalla parasta ennen päiväyksen jälkeen, vaan se on päivämäärä, johon asti voidaan taata kaikkien vitamiinien ja ravinto-arvojen säilyminen.

Ruoka on syömiskelpoista, vaikka päiväys olisi mennyt ja ravintoarvot hiljalleen laskevat sen jälkeen.

Huomioitavaa gerbiilien ruokinnasta

Ravinnosta saatavan magnesiumin määrän on todettu tutkimuksissa olevan yhteydessä gerbiilien alttiuteen saada shokkikohtauksia. 

Gerbiileillä, joiden ravinnossa on alhainen magnesiumpitoisuus, on kohonnut riski saada shokkikohtauksia käsittelyn tai uuteen asuinympäristöön siirtämisen yhteydessä. 

Kohtausten ehkäisyyn on ko. tutkimuksessa todettu riittävän 0,15% magnesiumpitoisuus. 

Jos gerbiilisi shokkailee, tarkista että se saa ravinnostaan riittävästi magnesiumia. 

Sisältö:

Vilja, kasvikset, siemenet, kasviperäiset tuotteet, liha- ja eläinperäiset tuotteet, luontaiset sokerit, hedelmät, pähkinät, vitamiinit ja kivennäiset.

Ravintosisältö keskimäärin / kg:

Proteiini 16,5%, rasva 4,5-5%, kuitu 9-12%, tuhka 4-5%, kalsium 0,75%, fosfori 0,5%, magnesium 0,2-0,3%, kupari 15-20mg, E-vitamiini 60-80mg, A-vitamiini 15000-20000ky, D-vitamiini 2000-2500ky.